Over

Ik heb mijn baan als docent o.a. handvaardigheid aan de middelbare school opgezegd en ging vervolgens naar de Kunstacademie in ’s- Hertogenbosch (AKV/St. Joost) waar ik de richting KEAM (Keramiek En Andere Media) heb afgerond. Daarna behaalde ik nog mijn diploma van de ‘technische’ opleiding keramiek van de AVA (vereniging van Nederlandse keramiekfabrikanten).

Sinds 2004 werk ik als zelfstandig vormgever/kunstenaar. Tot 2019 maakte ik in Langenboom onder de naam Het Bakhuis vooral producten van porselein. Daarnaast gaf ik veel workshops aan bedrijven, families, vriendenclubs en kinderen. In 2020 ben ik (tijdelijk) verhuisd en werk ik onder mijn eigen naam.

Soms werk ik in opdracht maar meestal zijn het eigen producten, soms autonoom of installatiekunst, maar meestal is het gerelateerd aan toegepaste kunst. Wat ik maak komt voort uit experiment, onderzoek, verwondering, ergernis, stapelen, vouwen, slow design en elk ander toeval dat je maar kunt bedenken.

Naast porselein ben ik nu ook bezig met nieuwe producten van papier. Een materiaal wat me ook altijd heeft gefascineerd en wat ik nog graag verder wil ontdekken.

Wat voorop staat is het plezier en de vrijheid in het maakproces.

“..de allereerste ovenstook in 2004”